Što nikada ne naručiti u avionu? Stjuardese otkrivaju najgore opcije

PUTOVANJE avionom često je stresno i naporno, ali ono što jedemo i pijemo tijekom leta može ga dodatno pogoršati – i to ne samo vama, već i svima oko vas. Stjuardese su otkrile što nikad ne bi konzumirale u avionu i objasnile zašto.
Grickalice jakog mirisa
"Kad netko otvori vrećicu jako 'aromatičnih' grickalica, to postaje nepodnošljivo svima u avionu", rekla je jedna stjuardesa za Delish. "Ima izuzetno ukusnih grickalica, ali neke smrde čim se otvore. Roštilj okus je najgori - miriše kao da nešto gori u avionu", dodala je.
Njezin savjet je da grickalice s okusom luka, češnjaka, kiselog vrhnja ili roštilja bolje ostavite za kod kuće.
Topli napici (kava i čaj)
Možda vam djeluje utješno popiti kavu ili čaj nakon drijemanja u skučenom sjedalu, ali bivši stjuard Alex Quigley upozorava da to nikako nije dobra ideja.
Voda koja se koristi za pripremu toplih napitaka dolazi iz poznatih "pitkih" spremnika u avionu, koji se rijetko čiste. "Ne zna se kad su zadnji put oprani. Ta voda je raj za bakterije", rekao je Quigley. Dodaje da se ostaci kave ne izlijevaju u odvode, već – u avionski toalet. "I iskreno, nikad nisam vidio da se ti spremnici prazne, pune ili peru između letova."
Hrana koja izaziva plinove
Zrak u avionu se reciklira i stalno kruži, što znači da – ako netko ispusti vjetar – vi to udišete. I to opet i opet.
Zato stjuardese savjetuju izbjegavanje hrane koja izaziva nadutost: grah, masna hrana, brokula, gazirani sokovi i mliječni proizvodi i sve ono što znate da vam smeta.
"Osim što može smetati drugima, takva hrana vas čini da se osjećate nelagodno zbog napuhanog trbuha, što nije ugodno na velikim visinama", rekle su stjuardese.
Meso iz menija u avionu
Na dugim letovima najčešće možete birati između nekoliko jela, no Quigley kaže da je meso uvijek rizičan izbor.
"Time povjerenje stavljate u ruke kabinskog osoblja, a svi znamo da dolazi do kašnjenja, kvarova, i tko zna koliko dugo je ta hrana stajala", upozorio je.
Alkohol
Kombinacija visoke nadmorske visine i alkohola nije bezazlena. Dehidracija, ubrzan učinak alkohola i loš osjećaj u tijelu samo su neki od razloga zašto bi trebalo reći "ne" čašici u avionu, savjet je svih radnika u avionu.
Jedna stjuardesa posebno je izdvojila Bloody Mary kao najgoru opciju jer je "slana i dodatno dehidrira".
"Ako pitate što biste trebali piti u avionu – uvijek preporučujem vodu", zaključila je.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati